Terapia pulzným magnetom

 25.03.2018 o 11:55  

Pomoc pri ochoreniach kože, vlasov, pohybového aparátu, chronickej únave aj bolestiach.

Pacientom ste nedávno priniesli novú preventívno-liečebnú terapiu pulzným magnetom. Čo vás na nej zaujalo?

Hľadala som niečo, čím by som rozšírila možnosti liečby pre mojich pacientov, ktorým už klasickými metódami neviem pomôcť viac. Pátrala som v oblasti elektro fyzikálnych a magnetových metód, ktoré sú pri mnohých ochoreniach veľmi účinné.

Kto je autorom terapie pulzným magnetom?

Už dlhšie som sledovala metódy, ktoré využívajú kolegovia vo svete. Pri rešeršoch na internete som našla informácie o terapii BEMER vyvinutej v Maďarsku. Študovala som klinické testy a štúdie, u maďarských kolegov som podstúpila vyšetrenie a terapiu sama na seba. Navštívila som neurologické a dermatologické oddelenie jednej z maďarských nemocníc, kde terapiu používajú u lôžkových pacientov. Výsledky štúdií aj z praxe ma presvedčili natoľko, že som sa rozhodla metódu sprístupniť aj svojim pacientom.

Kde všade na Slovensku môžu pacienti podstúpiť terapiu pulzným magnetom?

V našich ambulanciách, ale už aj v ambulanciách kolegov v iných mestách. Terapiu by mal však vždy indikovať Prístroj umožňuje upravovať intenzitu pulzného magnetu a jej nastavenie by mal dohliadať ošetrujúci lekár.

Ako terapia BEMER funguje?

Zlepšuje mikroobeh a tým aj prekrvenie drobných ciev. Vďaka tomu zlepšuje privádzanie energie, živín a kyslíka do buniek. Len bunky, ktoré majú dostatok živín a energie, dokážu správne fungovať. Ich revitalizáciou sa zlepšuje celkový fyzický aj duševný stav pacienta.

Pri akých ochoreniach odporúčate pacientom terapiu pulzným magnetom?

Na terapii ma presvedčili najmä desiatky najrôznejších indikácií. Terapiu odporúčame pri mnohých ochoreniach pohybového aparátu. Pri akútnych stavoch po úrazoch alebo takzvaných „seknutiach“ v oblasti krížov, ramena, platničky… Skupine týchto ťažkostí hovoríme akútny lumboický syndróm a jedným z príčin býva práve nedostatočné prekrvenie danej oblasti.Aj vysunutá platnička je často vysunutá preto, lebo má v sebe málo tekutiny. Platničku je potrebné zavodniť a okolité štruktúry viac prekrviť. Vďaka tomu sa dostane na svoje miesto a prestane utláčať okolité nervy. Odporúčame ju aj pacientom s diabetom, chronickým hojením rán, s ochoreniami látkovej výmeny či vzniknutým dôsledkom nepriechodnosťou ciev Terepiu BEMER však predpisujete aj ako wellness terapiu… Áno, dokáže celkovo posilniť organizmus u ľudí, ktorí pociťujú celkovú únavu. Je vhodná aj ako podpora a revitalizácia pre vrcholových športovcov a pomoc pacientom, ktorých trápia najrôznejšie kožné problémy vrátane problémov s pleťou, ekzémami, padaním vlasov. To je často spôsobené náhle a bez konkrétnej príčiny, často ho odštartuje nadmerný stres. Práve teraz máme v liečbe napríklad pacientku, ktorej vypadali vlasy kvôli diabetu.